Radno vrijeme svega

Sezonski posao u Njemačkoj

Opis

Sezonski posao u Njemačkoj

20121119-kapferer-wirbt-in-zagreb-fuer-deutsche-energieeffizienztechnologie,property=bild,bereich=bmwi2012,sprache=de,width=280,height=210Sezonski posao u Njemačkoj preko Zavoda za zapošljavanje? I to je moguće, Koji se poslovi nude i kolike su Vam šanse, pročitajte u nastavku i procijenite.

 

Jeste li znali da postoje prilično realne šanse za sezonski posao u Njemačkoj preko Zavoda za zapošljavanje? Naime, između Hrvatske i Njemačke dugi niz godina na snazi je  Sporazum o postupku zapošljavanja hrvatskih državljanina u Njemačkoj a posredovanje u zapošljavanju temeljem ovog Sporazuma obavlja upravo Hrvatski zavod za zapošljavanje.  Sezonski posao u Njemačkoj tradicionalno je vrlo tražen, zbog dobre prilike za zaradu, visoke razine sigurnosti i riješenih administrativnih pitanja, budući da Sporazum regulira sva pitanja; sam postupak zapošljavanja, pravo boravka, smještaj sezonskih radnika i sve ostalo vezano za sezonski posao u Njemačkoj.

 

Kako se prijaviti za sezonski posao u Njemačkoj?

 

Za sezonski posao u Njemačkoj preko Zavoda za zapošljavanje potrebno je savjetniku za sezonsko zapošljavanje u  nadležnoj ispostavi ili područnom uredu dostaviti popunjeni obrazac prijave, a sve detalje zatražite na info pultu.  Za sezonski posao u Njemačkoj ne raspisuju se natječaji već Zavod za zapošljavanje potražuje u evidenciji prijavljenih po potrebi, odnosno kada Savezna agencija za rad SR Njemačke dostavi iskaz potrebe za sezonskim radnicima. Zavod poziva prijavljene kandidate za sezonski posao u Njemačkoj koji ispunjavaju uvjete te dostavlja obrazac prijave  Njemačkom Središnjem uredu za zapošljavanje u inozemstvu za one kandidate koji pristaju na sezonski posao u Njemačkoj. Nakon što poslodavac odabere kandidate za sezonski posao u Njemačkoj, komunikacija između poslodavca i kandidata se odvija preko Zavoda za zapošljavanje u Hrvatskoj i  Njemačkog Središnjeg ureda za zapošljavanje u inozemstvu u Njemačkoj.  Zavod od Središnjeg ureda zaprima  Ugovor, kandidat uz predočenje valjane putne isprave isti potpisuje, na temelju čega  njemačko Veleposlanstvo izdaje ulaznu radnu vizu za Njemačku.

 

P1160848_01_whiteKoji se poslovi nude?

Ako ste spremni na privremeno napuštanje mjesta boravka i zemlje, želite pristojno zaraditi i ne bježite od napornog rada, okušajte sreću i raspitajte se na Zavodu za sezonski posao u Njemačkoj.  Najviše se traže djelatnici u poljoprivredi (sadnja, ratarstvo, vrtlarstvo, vinogradarstvo), u preradi voća i povrća, šumarskoj industriji (radovi na šumskim gospodarstvima, piljenje, struganje i impregnacija drveta i sl.), djelatnici u hotelijerstvu i ugostiteljstvu (znanje jezika važnije nego za prethodno nabrojane struke) te u području zabave.

 

Sezonski posao u Njemačkoj može trajati najdulje šest mjeseci u godini, odnosno   do 9 mjeseci u zabavnoj djelatnosti.

 

Kolike su šanse za sezonski posao u Njemačkoj?

 

Da sve ne bi bilo jednostavno, loša vijest za sve nove kandidate zainteresirane za sezonski posao u Njemačkoj jest da poslodavci iz Njemačke u pravilu preferiraju radnike s kojima su već surađivali i s njima bili zadovoljni. No, uvijek postoji šansa da se ukaže potreba za dodatnim brojem radnika za sezonski posao u Njemačkoj, stoga, informirajte se o svim detaljima na info pultu vaše ispostave Zavoda, prijavite se za sezonski posao u Njemačkoj i okušajte sreću.

 

Možda će Vas zanimati i Sezonski posao na moru

Slična radna vremena

By: RadnoVrijeme.info Radno vrijeme info vam donosi sva radna vremena trgovina, tvrtki i institucija na jednom mjestu.