Radno vrijeme svega

Nove EU vozačke dozvole

Opis

Nove EU vozačke dozvole

vozacka_dozvola03

Dolaze nove EU vozačke dozvole, papirnate trodijelne vozačke dozvole zamijenjuju se novima u obliku kartica, ali stare možete koristiti do 2033. godine. Razmatraju se promjene prometne dozvole, ukidanje knjižice vozila i izmjene registarskih pločica

 

Nove  EU vozačke dozvole kao kartice

Najveće novosti glede dokumenata nakon što Hrvatska postane EU članica nastupit će za vozačke dozvole. Postojeće trodijelne vozačke dozvole nisu u skladu s EU standardima te će se morati zamijeniti novima, EU vozačkim dozvolama. EU vozačke dozvole bit će u obliku kartica. No važeće stare vozačke dozvole ipak nećete nećete morati mijenjati odmah; vrijedit će sve do 19. siječnja 2033. godine, naravno ako im rok važenja ne ističe ranije.

 

Svima oni koji od 1. srpnja 2013. godine budu zatražili nove vozačke dozvole, bilo da se radi  o novim vozačima ili o onima koji produljuju istekle vozačke dozvole, izdat će se nove vozačke dozvole, u kartičnom obliku, usklađene s EU standardima.

 

Planirane promjene prometne i ukidanje knjižice vozila

Planirana je  i  izmjena prometne dozvole  te ukidanje  knjižice vozila. I u slučaju usvajanja ovih promjena, postojeće prometne dozvole neće se morati mijenjati, dok se ne popune ili do situacije kada se i inače mijenjaju (promjena vlasnika, prebivališta ili sjedišta, registarske oznake itd.)

 

EU registarske pločice ili ne?

Iako Republika Hrvatska nije u obvezi mijenjati  izgled registarskih pločica danom ulaska u EU, ipak se razmatra  se uvođenje novih registarskih pločica s EU logom na  krajnjem lijevom   rubu registarske pločice. U tom slučaju na vozilu ne bi bila nužna naljepnica s međunarodnu oznaku države po Bečkoj konvenciji.  Za sada nije donesena odluka o ovoj promjeni, pa  registarske pločice za sada ostaju iste a naljepnica s međunarodnom oznakom države je potrebna.

 

Za radno vrijeme šaltera za izdavanje vozačke dozvole kao i drugih dokumenata pogledajte MUP radno vrijeme.

Slična radna vremena

By: RadnoVrijeme.info Radno vrijeme info vam donosi sva radna vremena trgovina, tvrtki i institucija na jednom mjestu.