Radno vrijeme svega

Povrat poreza 2013.

Opis

Povrat poreza 2013. 

povrat poreza 2013

Povrat poreza 2013. godine – kada kreću isplate tko će dobiti povrat poreza a tko možda i ne?

 

Predali ste svoju poreznu prijavu, ustanovili da imate pravo na povrat poreza i izračunali iznos koji biste trebali dobiti? Iako imate pravo na povrat poreza, da li je moguće da zbog sukobljavanja propisa i računovodstvenih pravila ipak nećete ostvariti to pravo? I ako sve ipak pođe kako treba, kada možete očekivati svoj povrat poreza? Pročitajte u nastavku.

 

Povrat poreza – kada očekivati isplatu? 

 

Povrat poreza 2013. godine, koji se odnosi na porez na dohodak u 2012. godini očekuje se vrlo uskoro; s isplatama je Porezna uprava krenula već krajem travnja a glavnina povrata poreza trebala bi biti isplaćena već tijekom svibnja. Do konca lipnja očekuje se dovršetak postupka isplate, kada bi svi oni koji su to pravo ostvarili trebali zaprimiti povrat poreza, odnosno povrat viška sredstava uplaćenih na ime pretporeza.

 

Najveći iznosi za povrat poreza bit će isplaćeni u područnim uredima Porezne uprave u kojima je i zaprimljen najveći broj poreznih prijava, Očekivano to je  Porezna uprava Područni ured Zagreb, kojega slijedi Područni ured Split, zatim Rijeka te Osijek. Kada ćete točno dobiti svoje porezno rješenje i konačno povrat poreza ne možete sa sigurnošću utvrditi, ali je za očekivati da frekvencija isplata ovisiti i o broju podnesenih prijava i broju povrata poreza, odnosno o opterećenosti osoblja u područnim uredima. Ove je godine Porezna uprava zaprimila preko 665.000 prijava poreza na dohodak za 2012. godinu, te se mogu povlačiti paralele s prošlom godinom kada je podneseno nešto više prijava a povrat poreza dobilo je 534.000 ljudi.   No, koliko će građana i ove godine zaista ostvariti svoje pravo na povrat poreza također se ne može sa sigurnošću predvijeti.

 

Tko će dobiti povrat poreza ?

 

Prema odredbama poreznih zakona građani koji imaju pravo na povrat poreza to pravo neće moći ostvariti ako poslodavac nije uredno izvršio porezne obveze! Iako se ne radi o novini u zakonskim propisima, do sada se ove odredbe nisu u većoj mjeri rigorozno primjenjivale. Na koji će se način primjenjivati interni akti unutar porezne uprave koji se odnose na ovakve slučajeve ove godine, ostaje za nagađati.

 

Ukoliko sve prođe kako treba po Vas i Porezna uprava Vam izda rješenje o povratu, svibanj ili lipanj su mjeseci kada biste trebali na svoj račun dobiti povrat poreza.

 

 

Napomena: Radnovrijeme.info NIJE službena stranica ustanova i ostalih subjekata čije radno vrijeme objavljuje, a podaci su preuzeti sa službenih izvora.

Slična radna vremena

By: RadnoVrijeme.info Radno vrijeme info vam donosi sva radna vremena trgovina, tvrtki i institucija na jednom mjestu.